Narobe svet ali ko moški jokajo in ženske rešujejo situacijo

Objavljeno 22.11.2009

Dragi moški, fantje, osebki s testosteronom, pustite nam, dekletom, ženskam, bitjem z estrogenom, domeno biti “drama queen”: To nam pripada. Ker, če nam vzamete še to, kaj potem ostane nam majhnim?

Polne lune, mlaji in vse ostale lunine mene pripadajo nam. Prav tako PMS-i, hormonske motnje, depresija in ostala hormonska nihanja. Ženske smo tiste, ki lahko cmerimo, smo šibke, ljubimo in sovražimo…

Da vam izdam nekaj skrivnosti. Recimo temu kratki priročnih poznavanja ženske duše. Dekleta sanjamo o romantičnem princu, ki nas bo nežno objel, pobožal po laseh, nam dvignil obraz proti sebi, medtem, ko bomo sramežljivo pogledovale v tla in nas čisto narahlo poljubil. Jasno, to so nam vcepili v otroštvu s pravljicami, ki žal niti pod razno niso resnične. Ampak dekleta sanjamo tudi o nekom, ki bo močnejši od nas. O nekom, ki nas bo prepričal, da nismo debele, čeprav je tudi sam opazil, da nam oblačila preprosto niso več prav. O nekom, ko bo prinesel robčke, medtem ko se cmerimo ob Najinih mostovih in ki bo poslušal (čeprav samo na pol), kako nas je prizadela tista zoprna komolčarska sodelavka. Ženske smo tiste, ki lahko javno priznamo, da včasih izgubljamo voljo in da bi najraje spokale kufre in se odselile najmanj v Mavretanijo.

Zadnje čase, opažam, je splošno stanje precej drugačno. Ženske postajamo tiste, ki ponujamo ramo in opojne majice za moške solze. Saj pravim… Narobe svet…

 • Google Bookmarks
 • Yahoo Mail
 • WordPress
 • Hotmail
 • Blogger Post
 • Google Reader
 • MySpace
 • Yahoo Bookmarks
 • Google Gmail
 • AOL Mail
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Windows Live Spaces
 • Yahoo Messenger
 • Windows Live Favorites
 • Ping
 • Mozillaca
 • Netlog
 • AIM
 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev za 'Narobe svet ali ko moški jokajo in ženske rešujejo situacijo'

 1.  
  vinko
  22.11.2009 | 19:30
   

  Čeprav se včasih zdi, da je moškim samo do seksa in nimajo visokih kriterijev, so zelo izbirčni kadar želijo resno zvezo. Popis ženskih lastnosti, ki bodo moškega osrečile je lahko zelo dolg in čeprav bodo nekateri relativno hitri pristali na kompromise in znižali kriterije, bodo nekateri stalno iskali popolno žensko. Kako si moški zamišljajo popolno žensko, si ni težko zamisliti. Razen lepega obraza, dobre postave, želje, da je v postelji vroča, odlična kuharica in požrtvavalna mama bodočim potomcem, imajo moški še kakšno zahtevo.

  Lep obraz

  Lep obraz je na vrhu spiska moških prioritet. Pomembno jim je, da je obraz, ki ga gledajo ob sebi privlačen, toda lepota ima tako “tisoč malarjev”. Sicer pa, zakaj skrivati dejstvo, da je lepota nam vsem zelo pomembna? To ni nekaj, česar bi se morali srmovati! Seveda pa vse vemo, da je minljiva…

  Dobra postava

  Čeprav nekateri moški to ne bodo priznali, jim je vendarle všeč, če se drugi moški obračajo za njegovo drago. Privlačna ženska-katere aduti ne gredo neopazno pri nasprotnem spolu-bodo na obraz moškega, ki jo je osvojil izvabili nasmeh, poln ponosa.

  Šarm

  Moški padajo na šarm-to enostavno je tako. Zaradi tega “padajo” tudi na ženske, ki nimajo obraza Jessice Albe ali telesa Scarlett Johansson temveč zato, ker imajo nekaj, čemur se ne morejo upreti.

  Iskrenost in zaupanje

  Prva privlačnost v glavnem temelji na fizični lepoti, ko pa končno preidemo v drugo fazo, nas začnejo privlačiti neke druge lastnosti. Takrat iščemo zaupanje in iskrenost in to so čvrsti temelji za kvalitetno zvezo. In da bo uspela, morajo biti obojestranski.

  Spoštovanje

  Moški so občutljivi na kritiko, toda kadar je konstruktivna in prihaja od osebe, katera jih dobro pozna, jo bodo sprejeli. Osrečujejo jih ženske, ki jih spoštujejo in ki vedo, kdaj je potrebno kritizirati in kdaj je dobro molčati. Enako, kot išče ženska oporo v moškem, želijo tudi moški od svojih partnerk, čeprav je to malo težje.

  Smisel za humor

  To je še ena lastnost na samem vrhu popisa stvari, katere moške osrečujejo. Moški ljubijo ženske, ki se smejejo njihovim šalam, prava tombola za njih pa je ženska, ki njih uspe nasmejati. Prav humor je tista lastnost, ki jo večina žensk postavlja na prvo mesto pri izbiri moškega. Zamislite si življenje ob ženski, ki se redko smeje in nima smisla za humor. Zveni grdo, mar ne?

  Inteligentnost in samozavest

  Čeprav si nekateri moški želijo žensko, poleg katere se počutijo močni in katera se bo od njih učila, je mnogo moških dovolj zrelih za enakopravno partnerko, od katere se lahko oni kaj naučijo.

  Ambicija

  Seveda, moški ljubijo ženske, ki jim bodo vzpodbujale kreativnost, ambiciozne ženske, pa bodo naredile moške bolj ambiciozne, ter jim bodo dajale pozitivno energijo. Ženska z izraženo voljo zna biti trmasta in če je tudi moški tak, bo mnogo situacij kjer se jima bo mišljenje razhajalo. Zato je dobro “delati” na diplomatskih sposobnostih, ker jih bosta oba še kako potrebovala.

  Zlato srce

  Morda so poredna dekleta včasih bolj izzivajoča in s tem privlačnejša toda, ko postane zveza resna, želi večina moških poleg sebe toplo in nežno, žensko polno razumevanja.

  Ljubezen

  Čeprav moškega osrečijo različne stvari, je vseeno ljubezen tista, ki jo iščejo. Ko se zaključi prva faza zaljubljenosti je dobro vedeti, da je ob tebi nekdo, ki te ima rad in takrat je mnogo lažje prebroditi vse težave in nejevolje.

  ….in tole ja zapisala ženska roka…v enem od komentarjev na podobno temo… ..se strinjam z njo, ..-:) Ja, tudi rama včasih je potrebna…sicer pa…tudi to prinese emancipacija..-:)

 2.  
  22.11.2009 | 20:02
   

  Darja!

  Vsaka situacija je rešljiva, cemeriti se pa velja kadar se res zgodi nekaj velika. Ali pa še taktatne?

  še vstrajaš na radiju ki oddaja kot sem že večkrat povedal z vzorčenjem digitalno analogno 22kilo hercev.

  Kar pomeni:

  Pol slabša kvaliteta zvoka kot če poslušaš cd mp3 !

  Vedno pravim:

  Športanje, nič ali malo poslušanja radijskih postaj ( kdo pa bo poslušal reklame ) in optimizem

 3.  
  22.11.2009 | 20:41
   
  Dajana

  Slovenski moški so povečini brezjajčniki in izdajalci. Prodali bi še svojo lastno mater. Taki odvisneži se prilepijo na prvo ženšče, ki izgleda trdna in samozavestna, ji lažejo in tvezejo, kaj se jim je zgodilo do zdaj, in skriti za njo gledajo, kako gre ženskam, ki so jih izdali in jim lagali. To potem delajo toliko časa, dokler jih ta možača ne razkrije in si pač najdejo novo žrtev… In potem jokcajo na vsakem naslednjem ženskem ramenu, kako so ženske grde… Pajade. Grda so njihova neetična dejanja. :(

 4.  
  23.11.2009 | 08:14
   
  chef

  Saj zato gre pa vse v maloro!

  @Dajana: Seveda pa niso vsi moški krivi, da so nekatere ženske pizde :)

 5.  
  23.11.2009 | 09:43
   

  To, kar je napisal Vinko, je napisano odlično. Všeč mi je, ker je obrnjeno v pozitivno kritiko in konec koncev stokrat boljše kot nekakšni kvazi članki in raziskave, v katerih se naj bi izkazalo, da je za moškega važen samo seks. Ta je del življenja in odlično, da obstaja, a še zdaleč ni vse.

  Tako moški kot ženske iščemo v sočloveku zaupanje, iskrenost, spoštovanje, ljubezen, dopolnjevanje in izpopolnjevanje. Ja, vsi pademo na začetku na zunanjost, obraz, postavo in magnet v preponi, ki vibrira in opozarja na pripravljenost na posteljne užitke. A po prvi fazi zaljubljenosti se zgodi ali to, da gremo narazen, če je to vse, kar nam oseba nudi in če je to vse, kar smo pripravljeni dati. In ostanemo v zvezi, če najdemo na drugi strani tisto, kar sem napisala zgoraj. Za kemijo, torej seksualno privlačnost je seveda dobrodošlo, da ostane. ;)

  Kar se tiče raznih PMS-jev, morebitnih izpadov ala ‘drama queen’, nervoze, histerije ipd. – tega ni, če je ženska ustvarjalna in svojo ustvarjalnost tudi izraža in če je zadovoljna n zadovoljena. Če ni, ni nujno kriv moški.

  Niti ni prepovedano, da bi se moški jokal in močil ramena ženske. Je pa čudno, če to dela ves čas. Naj naredi enkrat, dvakrat – potem pa naj le bo tisto, kar je moški že iz pradavnine – zaščitnik, ne pa razvajenec.

 6.  
  vinko
  23.11.2009 | 17:41
   

  Dajana…zlo slabe izkušnje imaš očitno….samo zato ni treba posploševat…ni vse tako črno, kot izgleda….mal pozitivizma prosim…:))

 7.  
  25.11.2009 | 06:58
   
  Dajana

  Ja, imam, a ta izdaja se mi je zgodila, zato, ker sem jaz prej nekoga izdala, tako da… velja seveda tudi zame in za ženski spol. Je pa res, da se ženske spreminjajo v moške in moški v ženske.

 8.  
  vinko
  25.11.2009 | 07:36
   

  Se strinjam s tem, ja. Res se stvari spreminjajo in to zelo hitro. Je pač takšen prevladujoč način razmišljanja, očitno, sicer ne bi bilo tako. Načeloma me drugačnost ne prizadane in sem do nje toleranten, jo spoštujem. Tudi, če je povsem v nasprotju z mojim videnjem in razumevanjem. Verjamem, da vsak dobi na svojo pot natančno tisto kar potrebuje, da v sebi raste, pa četudi so to zame zelo “čudne” okoliščine ali način razmišljanja. Verjamem tudi v to, da nam življenje znova in znova na pot postavlja podobne ali enake preizkušnje da bi se iz njih končno naučili lekcije. Vsak jih ima, težave in lekcije življenja. Razlika je samo v dojemanju in načinu razmišljanja. Nekaj pa definitivno velja, vedno…ampak res vedno dobivamo nazaj tisto, kar dajemo, včasih sicer v drugačni obliki, kot si predstavljamo pa vendarle. Že misli same so energija in sprožilec dogajanja pa če si to priznamo ali ne. Nekdo je nekoč zapisal: Nismo tisto, kar mislimo da smo, ampak tisto, kar mislimo. Zato se mi tudi jok moškega ne zdi neka posebnost, če seveda ni vsakdanji ali pa samo način izsiljevanja. Vse je v medsebojnem spoštovanju in razumevanju.

  In prav tu lahko naredimo in pričnemo delati svet lepši in drugačen…ampak nikoli pri drugih, vedno pri sebi.

  Lep dan želim in CARPE DIEM.

 9.  
  dobermojster
  6.01.2010 | 12:05
   

  Dajana… Ubožica ti…

  Nekaj dejstev: Dedce feminizirajo njihove mame. Naredite kaj s svojim potomstvom, osrecite njihove bodoče partnerke! Zakaj že ne???

  Najlepši način kako se znebiti partnerke je, da ji prepustiš vse pomembne odločitve. Ko se ženski prvič prikrade misel, da tale zdajšni dedec ni ravno pravi, je nekje v podzavesti že odpisan. Potem je treba zadevo samo še ozavestiti. Nekateri novodobni pomevženi dedci, se teh reci lotevajo brez želje po posledicah.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.

(obvezno)

(obvezno)


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !