Kdo je tu nor?

Objavljeno 22.04.2008

Obožujem dokumentarce, ki se dotaknejo okultnega, bizarnega, nerazumljivega… Pa vendar se vedno znova vprašam, kdo je tu nor. Zakaj, hudirja, se najbolj nore stvari dogajajo ravno onstran Atlantika?

Duhovi… Hiše v katerih straši so praviloma nekje v ZDA. In praviloma ljudje kar ostajajo v hišah, kjer se dogajajo najbolj noro nenavadne reči, kar si jih človeška domišljija more izmisliti. Sama bi jo pocvirnala drugam v trenutku, ko bi se mi premaknila postelja pod zadnjico, ali pa bi slišala neke čudne glasove in šepetanja. Ljudje, ki jih običajno opisujejo dokumentarci, pa kar ostajajo. Kličejo razne šamane, duhovnike, izganjalce duhov, ki potem z nenavadnimi aparaturami zasledujejo domnevne duhove in prikazni. Jasno, odženejo vsiljivce. In potem na koncu nekdo iz strašene družine prijavi: “Saj potem ni več toliko strašilo…” Ni več TOLIKO strašilo!! Da se mi samo kozarec premakne sam od sebe, jo ucvrem. Očitno so se navadili na sostanovalca.

NLP-ji. Vesoljci. Ljudje, ki so bili tako ali drugače ugrabljeni ali v stiku z nezemljani. Emmm… Je kdo slišal za kakšnega, ki NI bil iz ZDA? No, jaz nisem. Ravno včeraj je bila, na explorerju se mi zdi, oddaja o tovrstnih dogodivščinah. O ljudeh, ki so jim po naključju odkrili nenavadne tujke v telesu. Zanimivo pri vsem tem je bilo, da nobeden od najdenih tujkov, telo ni zavrnilo. “Gostitelji” sploh niso vedeli, da jih imajo. Lepo so se male zadevice zarasle z živčevjem in ždele v telesu. Menda so naknadno ugotovili, da so drobni tujki narejeni iz nenavadnih kovin, ki jih ni na zemlji. In potem so se spraševali, čemu so namenjene? Spremljanju telesnih funkcij? Sledenju? Kdo ve… Včasih ljudje ugotovijo, da so imeli metek v glavi, pa se niti spomnijo ne, kje so ga dobili. (Zgolj za primerjavo.)

Naprej. Saj priznam, da sem mnenja, da bi bilo celotno vesolje strašanska potrata prostora zgolj za našo ubogo, neumno človeško raso. In hipotetično, da nekje daleč, obstaja inteligentna civilizacija (in inteligentna naj bi bila, da lahko pride do nas, kaj ne?), zakaj bi ji bil edini smisel okupirati zemljo, uničiti človeško raso? Inteligentna bitja pač naj teh stvari ne bi počela. Baje. In smo spet pri Američanih (kakšno naključje, mar ne?). Vsi filmi govorijo o tem, kako Zda rešijo svet pred nasilnimi vesoljci. Emmm… Zakaj naj bi že bili nasilni? Zakaj naj bi prišli okupirat zemljo? Če potegnem vzporednico. Američani vsake toliko, v imenu demokracije jasno, okupirajo kako deželo. Nasilje jim je pač očitno vgrajeno v gene. In če razmišljamo po njihovo, potem je logično, da so vsi nasilni, da vsi uničujejo in vsiljujejo svoj način življenja. Ubogo prestrašeno ljudstvo.

In vsega lahko potegnemo le to, da so ZDA grožnja celemu vesolju in se jih ubogi nezemljani bojijo, zato vsake toliko časa preverijo, kako se kaj obnašajo in koga bodo naslednjič demokratizirali. Da ne bi bil to slučajno se lotili ravno njihovega planeta morda.

Sicer pa… Kdo ve, kaj je v resnici res. Morda bi morebiten obisk neke neznane rase res sprožil neznansko paniko in je bolje, da nihče nič ne ve. In kdo ve. Morda bom nazadnje ugotovila, da sem daljinsko vodena in da se z mano igra nek nezemeljski otrok, ki se nehumano izživlja nad mano.

 • Google Bookmarks
 • Yahoo Mail
 • WordPress
 • Hotmail
 • Blogger Post
 • Google Reader
 • MySpace
 • Yahoo Bookmarks
 • Google Gmail
 • AOL Mail
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Windows Live Spaces
 • Yahoo Messenger
 • Windows Live Favorites
 • Ping
 • Mozillaca
 • Netlog
 • AIM
 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev za 'Kdo je tu nor?'

 1.  
  22.04.2008 | 08:27
   
  Dajana

  Tukaj je eden na jugu Francije: http://www.youtube.com/watch?v=5w_vNQGwBRE&feature=related

  Tukaj dobiš malo širšo sliko o tem: http://www.dajana.si/sporocilo-iz-andromede/

  lp

 2.  
  22.04.2008 | 14:50
   

  Tale objava mi je zelo zanimiva, pa tudi, da preveč ne ljubim dolgo branje in nabijanje v prazno. To da so Američani najbolj nor narod vem že dolgi in da so grožnja celemu človeštvu (tu jim pomajajo še Izrael), bojijo se lastne sence. Ampak o tem nebi tu pisal. Verjamem da v vesolju nismo sami, saj bi bilo res velika potrata prostora in energije ki se sprošča samo zaradi nas. Kater koli bo obiskal naš planet, se bomo lahko od njih kaj naučili, ker verjetno niso tako nori kot mi, ki se med sabo istrebljamo samo zato, ker smo si tako različni. Pomoje da človeštvo ne bo dočakalo dneva, ko nas bo kdo obiskal, ker bomo naš preljubi planet prej sami uničili in tu nezemljani ne bodo imeli kaj počet. Žal je to tako.

 3.  
  22.04.2008 | 14:50
   

  Tale objava mi je zelo zanimiva, pa tudi, da preveč ne ljubim dolgo branje in nabijanje v prazno. To da so Američani najbolj nor narod vem že dolgi in da so grožnja celemu človeštvu (tu jim pomajajo še Izrael), bojijo se lastne sence. Ampak o tem nebi tu pisal. Verjamem da v vesolju nismo sami, saj bi bilo res velika potrata prostora in energije ki se sprošča samo zaradi nas. Kater koli bo obiskal naš planet, se bomo lahko od njih kaj naučili, ker verjetno niso tako nori kot mi, ki se med sabo istrebljamo samo zato, ker smo si tako različni. Pomoje da človeštvo ne bo dočakalo dneva, ko nas bo kdo obiskal, ker bomo naš preljubi planet prej sami uničili in tu nezemljani ne bodo imeli kaj počet. Žal je to tako.

 4.  
  22.04.2008 | 14:57
   
  Darja

  @ Dajana :Tisti francoski posnetek meni deluje sicer, kot da se nekdo igra z eno majhno maketo. Sicer pa, kar se tiče ljudi, ki trdijo, da so srečali nezemljane, sem zelo skeptična. Bom nehala biti, ko me bo kakšen pocukaj za rokav.

  @kreg: Podobno razmišljava. Jaz sem zadnje čase celo tako našpičena proti njim, da bojkotiram večino ameriških izdelkov celo. Iz inata. ;) Prijatelji pa ne načenjajo več te teme… Ker fašejo izbruh jeze. ;)

 5.  
  23.04.2008 | 12:02
   
  katj4

  Dobra je tale čez Američane, a vse je tudi res. Glede teh dokumentarcev… Američani iz premika kozarca ali iz nenavadne svetlobe ali šuma v nadstropju nižje ali nevemšečesa naredijo tak halo, da ni za nikamor. Seveda potem vse to spravijo v dokumentarce, oddaje in še dodatno meglijo razum ‘normalnih’, ki začuda čez kakšen teden doživijo podobno. Če hoče človek videt duha, prikazen ali vesoljce, jih bo. “Iskal” jih bo, videl jih bo, a večina tega je plod domišljije ali halucinacija zaradi ’skisanosti’ možganov. Mi na tej strani Atlantika se s tem pač ne ubadamo in tudi če to vidimo na dokumentarcu, še ne delamo panike, pač pa se še dodatno delamo norce čez Američane. ;) Seveda je to posplošeno, tudi kak Evropejc se najde… ;)

  Vesoljci… hja, po mojem že so. Nismo sami, to zagotovo ne. Seveda tu spet nastopijo Američani v glavni vlogi, ko se spuščajo zelo globoko pri raziskovanju le teh, a te “skrivosti” ne izdajo, ker bi preveč šokiralo ljudstvo. En politik (Američan seveda) je celo sam izjavil na intervjuju, da nekaj na tem je, a to bo ostalo v nevednosti, ker bi vse to lahko sprožilo konec sveta. Hmmm… potem res boljše, da nič ne vemo. ;) Ampak kaj je tisto, ki bi ’sprožilo’ konec sveta?

  Vesoljci, marsovci, NLP-jevci, kdorkoližeso… ne morejo biti tako slaba bitja. Niso ravno iz prejšnjega desetletja, tako da, če bi imeli kakšen namen nam škodovati, bi to že zdavnaj storili, tako pa smo tu in pridno sami uničujemo svojo Zemljo in sebe s svojo civilizacijo in naprednostjo. Slava njim in nam. ;)

 6.  
  Klemzi
  29.04.2008 | 10:58
   

  Ojla, nisi edina ki razmišlja o teh stvareh, mislm da nas je mnogo :D . Kaj naj rečem manipulacija se začne takoj ko pogledamo na svet… takoj dobiš EMŠO številko pa smo tam ne :D . Ja res je veliko dokumentarcov, ki nam dajo za mislit kaj je sploh res. Jaz mislm da ni škoda čim več stvari zvedet in o njih razmislit s svojo glavo, pr tem je treba res pazit ker nam lahko hitr sperejo možgane. Dejstvo pa je da je cel sistem narejen , tako kot si “oni” prizadevajo da bi bil. Nimamo 24 ur na dan časa razmišljat o teh stvareh če hočemo jest …treba delat. In tukej nas pa majo tam ko nas hočjo met….delej delej pa čim manj razmišljaj. Kar se ZDA tiče pa itak tudi jst mislm, da je tm glavna baza za vse svinarije,ki ste jih našteli zgoraj. Hm zakaj glih tam…. pomoje zato k je tam največje število res zabitih ljudi na tej naši zemlji.

  PS: Dejte uživat življenje, poskrbite za tiste k so vam blizu, kej več ne mormo narest … nas držijo za jajca …takorekoč. Tisti, ki misla da lahko se močno moti.

  lp

 7.  
  Klemzi
  29.04.2008 | 11:06
   

  Aja kar se pa “vesoljcev” tiče…prvo zelo smešna beseda jst bi reku …kaj pa vem druge oblike energije :D ?. Če že obstaja kjerkoli, karkoli že… mislim da kaj že, kako že ? Kdo so že vesolci ? Kaj je to vesolje ? Ne vem to je vse skupej tko relativno, da se mi zdi škoda besed :D . Kaj je obstoj ? Mislm pa kdo se je besedo “Bog” spomnu to so take smešne stvari. Zakaj se mu reče Bog …zakaj ne buče ? recimo…jst mislm da…celo življenje ljudje preveč definiramo stvari. Ampak kaj sem zdj jest sploh povedu …čist nč pametnega. No vprašanje pa je a boste verjel tistemu, k bo znal mal več pshilogije pa boste verjel njegovim besedam bo zihr bolš napisu k pa jest :D . V glavnem neverending story…

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.

(obvezno)

(obvezno)


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !